Onderhoud van je sieraden

Alle armbandjes van Label Lique worden door mij zelf gemaakt. Niet alle sieraden worden gemaakt van echt goud en zilver, het staat bij het product omschreven.

Om zo lang mogelijk plezier van je sieraden te hebben, kun je de volgende tips in acht nemen:

* Sieraden niet met water in aanraking laten komen, douche en zwem niet met je sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

* Sieraden afdoen bij het slapen, sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.

* Sieraden niet in aanraking laten komen met parfum, eau de toilette, zeep, bodylotion en haarspray.

* Sieraden niet in aanmerking laten komen met zweet, doe je sieraden af als je zwaar werk gaat verrichten of tijdens het sporten. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je je sieraden verliest.

* Sieraden niet omdoen bij langdurig zonnebaden. Stel je sieraden niet bloot aan fel zonlicht of aan de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren.

*Verklein de kans op knopen. Sluit je sieraden voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat in je sieraden.

*Kijk uit met chemische producten. Draag je sieraden niet tijdens het schoonmaken.

* Doe je sieraden als laatste om. Het beste is om sieraden pas als allerlaatste om te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens achter blijft haken tijdens het omkleden.

*Goed bewaren. Het beste is om je sieraden op een donkere en droge plek te bewaren.

 

Op deze manier zal je langer plezier hebben van je sieraden.