Hier vind je een overzicht van de werking en betekenis van edelstenen.

Graag werk ik met edelstenen om haar mooie uitstraling en kleuren, maar ook om haar werking en betekenis van de edelstenen. De edelstenen zijn onderling eindeloos te combineren. Een edelsteen is een kostbare natuursteen of mineraal. Duurzaamheid, schoonheid en zeldzaamheid zijn belangrijke kenmerken van een edelsteen. Daarom koop ik in bij groothandels waarvan ik zeker weet dat het echte en pure edelstenen en kralen zijn.

Agaat Emotionele balans – Bescherming – Ondersteuning en emotionele balans

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, zorgt voor een veilig gevoel en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie.  Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling. Door de beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen. Omdat het de groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. De energie van agaat is zacht en rustig.

Sterrenbeeld Agaat – Tweelingen en Schorpioen

Amazoniet – Balans en bescherming tegen straling en schadelijke invloeden.

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie. Ook werkt de amazoniet kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw.

Sterrenbeeld Amazoniet – Maagd

Amethist Ontspannend – Inzicht – Innerlijke rust

Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Ook maakt het je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plekje te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. In knuffelsteen en ook in amethist armband bij je te dragen.

Sterrenbeeld Amethist – Kreeft, Ram, Weegschaal, Tweelingen, Vissen & Waterman

Aquamarijn

Aquamarijn, met zijn zachte blauwe tinten, staat bekend om zijn kalmerende en zuiverende eigenschappen. Het bevordert emotionele balans, verbetert communicatie en brengt rust. Als steen van moed en helderheid absorbeert het negatieve energieën en stimuleert het positiviteit. Aquamarijn ondersteunt innerlijke vrede, emotioneel geluk en spirituele groei.

Aventurijn

Bescherming – Ontspanning – Gevoel van welzijn

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van geluk en welvaart. De steen trekt vooruitgang aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert verdraagzaamheid, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, vasthoudendheid, waarneming en stimuleert creativiteit. Aventurijn is er in knuffelsteen, armband en ketting.

Bergkristal

Bergkristal bezit een enorme geneeskracht, verbind met het hogere en neutraliseert zware energie stromen. Bergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Het zuivert, reinigt en versterkt de aura. Daarnaast geeft het een helder inzicht in de eigen drijfveren en motieven. Het schenkt de drager heldere ingevingen. De steen beschermt reinigt ook de chakra’s en brengt ze in balans. Bergkristal is ook prachtig als armband om je pols.

Sterrenbeeld bergkristal – Leeuw & Steenbok

Brazilianiet

Een prachtige edelsteen bij concentratie problemen, of heb je een belangrijke opdracht voor studie of je werk? Brazilianiet kan je daar in ondersteunen. Brazilianiet kan je vooruit helpen in wilskracht en creativiteit. De steen versterkt liefde en laat je op een mooie manier naar andere kijken.

Calciet zelfvertrouwen – daadkracht-  assertiviteit – motivatie

Calciet is een veelvoorkomend gesteente en daardoor veelal wat onderschat. Deze alleskunner is een ware powerhouse. De steen versterkt en reinigt energie, bestrijd vermoeidheid en geeft een flinke portie daadkracht. Daarnaast stimuleert het ontwikkeling en groei, verhoogt emotionele intelligentie, versterkt spirituele gaven en zelfs het geheugen is er mee geholpen. Blijkt dat het ook nog eens een krachtige heler is die naast fysieke ongemakken ook emotionele blokkades wegneemt dan is duidelijk dat Calciet in geen enkele collectie mag ontbreken!

Carneool Aardend – Motiverend – Zelfvertrouwen

Carneool werkt activerend, aardend, en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft je zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies en verwarring. Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen. Of draag een carneool armband of carneool bedel dicht bij je als dagelijkse reminder.

Sterrenbeeld Carneool – Kreeft, Leeuw, Maagd, Ram

Citrien
Citrien werkt beschermend, opbeurend, en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden. Citrien stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Ook kan Citrien in de vorm van een armband je helpen om doelen te stellen en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen. Fysiek werkt Citrien zuiverend, verwarmend en activerend.
Dalmatiër Jaspis 
Stress, burn-outs, overspannen we zitten momenteel allemaal in ons hoofd en vergeten te aarden. Doordat we in ons hoofd rondspoken, zijn we niet meer in het moment. Dalmatiër Jaspis helpt om uit het hoofd te gaan en in het lichaam te zijn. De ziel voelt zich weer vrij in het lichaam met dit kristal. Het besef dat we spirituele wezens in een aardse setting zijn drijft boven. De steen laat genieten, plezier maken. De steen werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen. De zwarte spikkels in de steen zijn Toermalijn. Zo reinigt de steen dus gemakkelijk negatieve energie.
Sterrenbeeld Dalmatiër Jaspis – Maagd, Stier, Tweelingen, Ram, Kreeft, Weegschaal
Epidoot
Epidoot helpt je om je ware ik en je potentieel geleidelijk tot bloei te laten komen. Epidoot geeft inzicht en brengt lichaam en geest in balans. Epidoot helpt je realistisch naar jezelf en je situatie te kijken. Epidoot versterkt je gevoel van eigenwaarde en helpt je jezelf en je zwakheden accepteren. Op deze manier is er ruimte om je ware ik en je potentieel geleidelijk tot bloei te laten komen.

Goldstone/ goudsteen

Goudsteen geeft je kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Goudsteen helpt je om je te doelen te bereiken. Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag en nieren.

Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. Om de totale ontspanning en rust in jezelf te vinden of te hervinden, is de goudsteen een fijne steen. De gouden deeltjes in de steen (die een prachtige glinstering geven), zijn koperdeeltjes en zouden een energie uitstralen die het vermogen heeft om negatieve energieën af te weren en positieve energieën aan te trekken. Goudsteen wordt daarom vaak gebruikt in meditaties en rituelen om positieve energie te bevorderen en geluk en voorspoed aan te trekken.

Granaat

Granaat staat bekend om zijn krachtige vuur zuivert energie en help je je innerlijke kracht te vinden. Granaat maakt creatief en helpt je in lastige situaties om oplossingen te vinden.

Granaat geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Verwen jezelf met een prachtige granaat ketting om je hals.

Gouden Driehoek stenen

Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts tezamen worden de Gouden Driehoek genoemd. De drie kwarts varianten vullen elkaar perfect aan. Zuivering, bescherming en liefde. Kracht, spirituele verbondenheid en heling. En zo zijn er nog veel meer krachten die de stenen onderling verbinden. Een heerlijke combinatie! De gouden driehoek wordt veel gebruikt als waterzuiveringsstenen, genezing, bescherming of voor een goede atmosfeer in huis.

Hematiet

Hematiet werkt beschermend, aardend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede en neusbloedingen. Ook werkt Hematiet bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.

Herkimer

Herkimer heeft een sterk reinigende werking op de aura maar ook op een fysieke ruimte doordat het de negatieve straling en energie uit een ruimte filtert. Herkimer kan je ondersteunen in energie, bevordert creativiteit, reinigt je aura en maakt deze helder. Herkimer in een prachtige bedel voor ana je ketting.

Jade

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, rijkdom en succes aan. De Jade steen helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen. Het  leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan.

Jaspis

Jaspis werkt beschermend en aardend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.

Ioliet

Ioliet is een spirituele steen en stimuleert inzicht en kennis. Het helpt je ontdekken wie jij bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn. Ioliet nodigt je uit om je innerlijke pad te volgen en op zoek te gaan naar het diepe zelf.  Bovendien bevordert ioliet onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en vermindert hiermee problemen met afhankelijkheid (van zowel van stoffen als mensen) en verslavingen. Hierdoor bevordert de steen ook gezonde en gelijkwaardige relaties.  is een spirituele steen en stimuleert inzicht en kennis. Het helpt je ontdekken wie jij bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn.

koraal

Rust – ontspanning – Emotionele balans

Koraal werkt rustgevend en ontspannend. Het brengt de emoties in evenwicht en geeft een sereen gevoel. Het versterkt de intuïtie, verbeeldingen en visualisaties. Fysiek werkt het bloedstelpend, stimuleert het de bloedcirculatie en versterkt het de bloedcellen.

Labradoriet

Labradoriet is een sterk beschermende steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. Labradoriet vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Larvikiet Bescherming – Aarding – Reiniging

Larvikiet werkt beschermend, reinigend en aardend omdat het een sterke verbinding met de aarde maakt. Larvikiet beschermt tegen negatieve energie en voert het af de aarde in en reinigt hierdoor het energielichaam. De steen maakt geduldig, kalmeert, werkt inzichtgevend en helpt om weloverwogen, rationele beslissingen te nemen.

Lepidoliet

Lepidoliet werkt kalmerend, opbeurend, beschermend en maakt flexibel. Lepidoliet zorgt er ook voor dat je stevig in je schoenen staat en je eigen grenzen bewaakt, maar ook andermans grenzen respecteert. De steen werkt opbeurend, maakt vrolijk en optimistisch. Leg bijvoorbeeld Lepidoliet onder je kussen en je nachtmerries zullen afnemen maar ook de de kwaliteit van je nachtrust zal toenemen.

maansteen Gevoel – Liefde – vruchtbaarheid

Maansteen is een uiterst spirituele steen. Van oudser werd deze steen in verband gebracht met goden en godinnen. Deze steen wordt al eeuwen in verband gebracht met vruchtbaarheid en is de steen bij uitstek om toe te passen als er sprake is van hormonale onvruchtbaarheid. Daarnaast brengt maansteen harmonie in jezelf en in je emoties. Maansteen kan je ondersteunen in je menstruatiecyclus door in deze periode de steen dicht bij je te dragen.

Maansteen heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Daarbij is het een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan de steen nuttig zijn. Fysiek werkt ze ontgiftend en activeert daarnaast de pijnappelklier en zorgt ze voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen en Weegschaal, Steenbok, Vissen

Malachiet

Malachiet deze steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten.

Obsidiaan

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Obsidiaan werkt veelal als een spiegel zodat de drager kan ontdekken wie hij of zij nu echt is. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.

Onyx

Onyx is een belangrijke beschermsteen. Het beschermt je hartchakra. Onyx zal je innerlijke kracht vergroten, en er voor zorgen dat je met beide benen op de grond blijft. Daarnaast geeft onyx je de wilskracht en discipline om je ideeën te verwezenlijken. Daarnaast heeft onyx een positieve werking op de huid, haren en nagels. Onyx is een fijne kalmerende steen en helpt als je teveel piekert en maalt. Laat negatieve gedachten en boosheid verdwijnen.

Peridoot

Peridoot zorgt dat je positief in het leven staat en zorgt voor een heldere opgewekte blik op het leven. Peridoot is een kristal van positieve kracht. Geen zorgen, schuldgevoelens of obsessies meer met deze opgewekte steen. De verdere betekenis van deze edelsteen peridoot is, dat peridoot je laat zien dat het niet werkt om vast te blijven klampen aan het verleden of andere mensen. Het ruimt negativiteit en overtuigingen op zodat er weer ruimte is voor licht en vreugde. Een prachtige edelsteen dus!

Sterrenbeeld: Boogschutter, Leeuw, Schorpioen, Maagd en Kreeft

Prehniet

Prehniet helpt je vanuit je hart te leven en verbeterd je intuïtie. Prehniet helpt je dingen en situaties te accepteren. Prehniet is een fijne steen om bij je te dragen tijdens het studeren en leren. Het verhoogt concentratie en zorgt ervoor dat lesstof wordt opgenomen.

Pyriet

Pyriet neemt stress en spanning weg en zet je met beide benen op de grond. Daarnaast geeft pyriet zelfkennis en helpt jezelf eerlijk te beoordelen en te accepteren, met al je goede en minder goede kanten. Het maakt je sterk met wat je wil doen.

Regenboog fluoriet

Regenboog fluoriet brengt de edelsteen regenboog fluoriet evenwicht in lichaam, geest en ziel. Daarnaast helpt de steen voor een gezonde dosis zelfvertrouwen. Regenboog fluoriet brengt structuur in het leven.

De edelsteen bevordert concentratie bij studie. De perfecte steen om cadeau te doen of zelf te dragen dus. De regenboog fluoriet steen beschermt tegen en helpt bij angstgevoelens.

De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. De steen is goed voor de botten en tanden. Daarnaastgeeft de steen verlichting pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen.

Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen, Steenbok, Vissen en Waterman.

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een activerende steen die sterk in werkt op het hart. Het maakt je vrolijk, levendig, liefdevol, spontaan, enthousiast, positief en creatief. Ook maakt het je inventief en stimuleert hartstocht. Het is het een goede steen voor neerslachtigheid en onderdrukte gevoelens.

Roze amethist

Amethist Roze helpt je om verbinding te maken met jouw diepste zelf en jouw innerlijk kind. Een hele fijne steen om te ontspannen, leg de steen bijvoorbeeld onder je kussen. De steen geeft een gevoel van vrede, ontspanning en liefde. Het is daarom een erg fijne steen om in huis te plaatsen voor een fijne sfeer. Daarnaast zorgt roze amethist voor emotionele genezing. en helpt het je om oude pijnen, zoals verdriet, los te laten.

Robijn

Heb je het gevoel dat je “vast” zit? Robijn kan je energie geven om er van een andere kant tegen aan te kijken, waardoor jij in je eigen kracht komt te staan. Robijn geeft je een gevoel van kracht en verhoogt je zelfvertrouwen en zin in avontuur. Robijn geeft extra levenskracht en vitaliteit. Robijn versterkt je kracht en passie, waardoor je met hart en ziel kan werken aan het realiseren van je dromen en doelen.

Rookkwarts

Bescherming – Aarding – Ontspanning.

Rookkwarts is bij uitstek een goede steen bij stress en in belastende situaties. Rookkwarts helpt ontspannen, loslaten en accepten. Maar ook bij geestelijke (veer) kracht en geeft helderheid. Rookkwarts heeft een positieve werking bij dwangmatige, malende gedachten, piekeren, angst (faalangst), nachtmerries en depressie.

Rozenkwarts Liefde – Rust – Kalmerend

Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Rozenkwarts trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde.

Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt rozenkwarts kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.

Sterrenbeeld Rozenkwarts – Stier & Weegschaal

Rutielkwarts

Rutiel kalmeert en werkt opbeurend. Het geeft hoop en zelfliefde. Daarnaast verminderd het angst. en bezorgheid. Maar ook geeft rutielkwarts nieuwe ideeën, nieuwe plannen en nieuwe dromen en helpt rutiel over grenzen en beperkingen heen te kijken.

Seleniet rust – zelfvertrouwen

Seleniet is de engelensteen bij uitstek. De hoge vibratie van deze witte steen brengt oneindige liefde, heling en transformatie. Seleniet helpt bij het vergaren van inzicht en de beslissing die daar veelal op- volgt. Het maakt het onderbewustzijn inzichtelijk en laat verborgen niveaus naar de oppervlakte komen. Helpt positief te denken en zorgt dat trauma’s getransformeerd worden. Helpt bij stress en neemt irritatie door vermoeidheid weg. Gebruik een seleniet oplaadsteen om je stenen te zuiveren en op te laden.

Sterrenbeeld Seleniet – Stier & Vissen.

Serpentijn

Serpentijn heeft een reinigende en ontgiftende werking. Serpentijn brengt balans in lichaam en geest. Daarnaast helpt het negatieve energie en straling buiten te houden. Ook werkt de steen kalmerend bij nervositeit, spanningen, stress en zorgt voor innerlijke rust.

Smaragd

Smaragd helpt je leven vanuit onvoorwaarlijke liefde voor je omgeving. Doordat smaragd een spirituele steen is, stimuleert deze innerlijke groeikracht. Smaragd kkan je helpen vastgeroeste patronen te doorbreken en maakt je rustig in je hoofd en kalmeert. Daarnaast help het je negatieve patronen om te zetten naar positiviteit.

Sodaliet Inzicht – Trouw zijn aan jezelf – Vertrouwen

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Ook helpt het beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzicht gevende meditatie.

Sterrenbeeld Sodaliet – Boogschutter

Tijgeroog

Zelfvertrouwen – Doorzettingsvermogen – Geluk. Tijgeroog trekt voorspoed, geluk en succes aan. Tijgeroog heeft de eigenschap (zelf) vertrouwen aan te trekken, zelfinzicht, moed en doorzettingsvermogen. Maar ook optimisme en een gevoel van eigenwaarde. De tijgeroog maakt creatief en productief. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Toermalijn

Toermalijn straalt een betoverende zachtheid uit. Deze toermalijn edelsteen staat symbool voor liefde en emotioneel evenwicht, waardoor het een geliefde keuze is voor diegenen die streven naar harmonie in relaties. Laat je omarmen door de kalmerende energie van roze toermalijn en ontdek de kracht van liefdevolle verbinding.https://labellique.nl/product/toermalijn-armband/

Sterrenbeeld Toermalijn – Weegschaal, Schorpioen & Steenbok

Turkoois

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Turkoois brengt evenwicht, turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het steentje heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.

Unakiet

Unakiet Edelsteen het werkt aardend, kalmerend en inzichtgevend. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is. De steen absorbeert elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van een mobiele telefoon, computer of tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt. Fysiek stimuleert Unakiet het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het lichamelijk herstel na een ziekte of verwonding. Unakiet stimuleert de haargroei. Ook heeft het een positieve invloed op het uithoudingsvermogen, immuunsysteem en de weerstand.

Zoetwater parel

De zachte en zuiverende energie van zoetwater parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking van de zoetwaterparel heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Daarnaast stimuleert zoetwaterparel eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen). En helpt helpt bij stress en negatieve emoties.

Zonnesteen

Zonnesteen is een warme, stralende edelsteen die bekend staat om zijn krachtige energie. Het wordt vaak geassocieerd met optimisme, levensvreugde en zelfvertrouwen. Door de stralende gouden tinten lijkt het net alsof je de zon in handen hebt, wat zorgt voor een opbeurende werking.

Ook helpt zonnesteen helpt bij het loslaten van negatieve gedachten en angsten, waardoor je weer kunt stralen vanuit je innerlijke kracht. Deze steen stimuleert creativiteit, helpt bij het doorbreken van hindernissen en trekt positieve energie aan, wat een gevoel van overvloed en geluk met zich meebrengt. Perfect voor wie een zonnigere toekomst wil!

Door deze krachtige eigenschappen is de zonnesteen ook uitermate geschikt tegen alle vormen van depressie, met name winterdipjes verdwijnen als sneeuw voor de zonnesteen.

Bekijk hier alle edelsteen bedels

De betekenis van de edelstenen kunnen je ondersteunen door bijvoorbeeld een knuffelsteen bij je te dragen, of in de vorm van sieraden als dagelijkse reminder voor jezelf ღ