Een krachtaltaar maken

Stel je voor, een rustige hoek van je huis, verlicht door het zachte licht van kaarsen, waar een prachtig altaartje straalt, gevuld met schatten uit de aarde – edelstenen. Dit is geen gewoon altaar, maar een krachtaltaartje, dat je ondersteunt en inspireert op je spirituele reis.

Een krachtaltaartje maken is een leuke en fijne manier om bewust bezig te zijn met intenties maken. Ook is het heel leuk om met kinderen samen te doen. Leg bijvoorbeeld veertjes neer of andere symbolen die je of je kind(eren) heb gevonden, en laat ze zelf ook kiezen waar ze bijvoorbeeld naar toe willen werken of juist om de dag af te sluiten. Misschien ben je op zoek naar meer liefde, balans, of innerlijke kracht. Elke steen draagt zijn eigen unieke energie en kan je ondersteunen op verschillende gebieden van je leven.

Edelstenen verzamelen

Begin met het selecteren van een mix van edelstenen die je aanspreken. Rozenkwarts voor liefde en compassie, amethist voor spirituele groei, tijgeroog voor moed en zelfvertrouwen – de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je intuïtie leiden bij het kiezen van de stenen die het beste bij jou passen.

Als je je stenen hebt gekozen, creëer je een speciale ruimte voor je krachtaltaartje. Dit kan een klein tafeltje zijn, versierd met doeken, veertjes, en andere symbolen die voor jou betekenisvol zijn. Plaats een kaars in het midden om het altaar te verlichten en een gevoel van warmte en geluk te creëren.

Je altaartje indelen

Nu komt het leuke gedeelte – het indelen van je edelstenen op het altaar. Neem de tijd om te mediteren over je intenties terwijl je elke steen zorgvuldig plaatst. Laat je geest tot rust komen en voel de energie van de stenen resoneren met de jouwe.

Als je klaar bent, neem dan een moment om je krachtaltaartje te bewonderen en dankbaarheid te voelen voor de steun die het je biedt. Je kunt deze ruimte gebruiken voor meditatie, reflectie, of gewoon om een moment van rust en reflectie te vinden in je drukke leven.

Innerlijke kracht en rust 

Het maken van een krachtaltaartje met edelstenen is een krachtige manier om je verbinding met de natuurlijke wereld te versterken en je innerlijke kracht te ontwikkelen. Laat je creativiteit en intuïtie de vrije loop terwijl je een altaar creëert dat echt van jou is, en geniet van de magie en schoonheid die het brengt in je leven.

Je kan natuurlijk een altaartje helemaal maken zolas jij/ jullie het willen hebben. Je hebt vast nog wel een mooie schaal en vul deze dan. Denk ook eens aan veertjes, kaarten, stukjes hout, droogbloemen of wierrook.

De stenen op de foto zijn van mijzelf en heb ik door de loop van de jaren verzameld. Verschillende edelstenen staan er in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *