Hier vind je een overzicht van de werking van Edelstenen.

Label Lique werkt graag met Edelstenen om de mooie uitstraling en kleuren. De Edelstenen zijn onderling eindeloos te combineren. Een edelsteen is een kostbare natuursteen of mineraal. Duurzaamheid, schoonheid en zeldzaamheid zijn belangrijke kenmerken van een edelsteen.

Agaat Emotionele balans – Bescherming – Ondersteuning en emotionele balans

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, zorgt voor een veilig gevoel en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie.  Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling. Door de beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen. Omdat het de groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. De energie van agaat is zacht en rustig.

Sterrenbeeld Agaat – Tweelingen en Schorpioen

Amazoniet – Balans en bescherming tegen straling en schadelijke invloeden.

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie. Ook werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw.

Sterrenbeeld Amazoniet – Maagd

Amethist Ontspannend – Inzicht – Innerlijke rust

Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Ook maakt het je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plekje te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.

Sterrenbeeld Amethist – Kreeft, Ram, Weegschaal, Tweelingen, Vissen & Waterman

Aardbeienkwarts

Aardbeienkwarts heeft een positieve werking op het hart en het hart chakra. Het helpt je liefde geven en ontvangen, om van kleine dingen te genieten en maakt je vrolijk. Het kan daarom een goede steen zijn om je te sterken in periodes met veel stress en spanningen en bij neerslachtige gevoelens. Aardbeienkwarts kan ook gebruikt worden om affirmaties en positief denken te bekrachtigen.

Aventurijn

Bescherming – Ontspanning – Gevoel van welzijn

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van geluk en welvaart. De steen trekt vooruitgang aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert verdraagzaamheid, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, vasthoudendheid, waarneming en stimuleert creativiteit.

Bergkristal

Bergkristal bezit een enorme geneeskracht, verbind met het hogere en neutraliseert zware energie stromen. Bergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Het zuivert, reinigt en versterkt de aura. Daarnaast geeft het een helder inzicht in de eigen drijfveren en motieven. Het schenkt de drager heldere ingevingen. De steen beschermt reinigt ook de chakra’s en brengt ze in balans.

Sterrenbeeld bergkristal – Leeuw & Steenbok

Calciet zelfvertrouwen – daadkracht-  assertiviteit – motivatie

Calciet is een veelvoorkomend gesteente en daardoor veelal wat onderschat. Deze alleskunner is een ware powerhouse. De steen versterkt en reinigt energie, bestrijd vermoeidheid en geeft een flinke portie daadkracht. Daarnaast stimuleert het ontwikkeling en groei, verhoogt emotionele intelligentie, versterkt spirituele gaven en zelfs het geheugen is er mee geholpen. Blijkt dat het ook nog eens een krachtige heler is die naast fysieke ongemakken ook emotionele blokkades wegneemt dan is duidelijk dat Calciet in geen enkele collectie mag ontbreken!

Carneool Aardend – Motiverend – Zelfvertrouwen

Carneool werkt activerend, aardend, en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft je zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies en verwarring. Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede.  Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Sterrenbeeld Carneool – Kreeft, Leeuw, Maagd, Ram

Citrien
Citrien werkt beschermend, opbeurend, en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden. Citrien stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Ook kan Citrien je helpen om doelen te stellen en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen. Fysiek werkt Citrien zuiverend, verwarmend en activerend.
Dalmatiër Jaspis 
Stress, burn-outs, overspannen we zitten momenteel allemaal in ons hoofd en vergeten te aarden. Doordat we in ons hoofd rondspoken, zijn we niet meer in het moment. Dalmatiër Jaspis helpt om uit het hoofd te gaan en in het lichaam te zijn. De ziel voelt zich weer vrij in het lichaam met dit kristal. Het besef dat we spirituele wezens in een aardse setting zijn drijft boven. De steen laat genieten, plezier maken. De steen werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen. De zwarte spikkels in de steen zijn Toermalijn. Zo reinigt de steen dus gemakkelijk negatieve energie.
Sterrenbeeld Dalmatiër Jaspis – Maagd, Stier, Tweelingen, Ram, Kreeft, Weegschaal

Goldstone/ goudsteen

Goudsteen geeft je kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag en nieren.

Granaat

Granaat is de perfecte steen waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang.

Gouden Driehoek stenen

Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts tezamen worden de Gouden Driehoek genoemd. De drie kwarts varianten vullen elkaar perfect aan. Zuivering, bescherming en liefde. Kracht, spirituele verbondenheid en heling. En zo zijn er nog veel meer krachten die de stenen onderling verbinden. Een heerlijke combinatie! De gouden driehoek wordt veel gebruikt als waterzuiveringsstenen, genezing, bescherming of voor een goede atmosfeer in huis.

Hematiet

Hematiet werkt beschermend, aardend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede en neusbloedingen. Ook werkt Hematiet bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, rijkdom en succes aan. De Jade steen helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen. Het  leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan.

Ioliet

Ioliet is een spirituele steen en stimuleert inzicht en kennis. Het helpt je ontdekken wie jij bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn. Ioliet nodigt je uit om je innerlijke pad te volgen en op zoek te gaan naar het diepe zelf.  Bovendien bevordert onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en vermindert hiermee problemen met afhankelijkheid (van zowel van stoffen als mensen) en verslavingen. Hierdoor bevordert de steen ook gezonde en gelijkwaardige relaties.  is een spirituele steen en stimuleert inzicht en kennis. Het helpt je ontdekken wie jij bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn.

Picture Jaspis/ Landschapjaspis

Jaspis werkt beschermend en aardend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.

Labradoriet

Labradoriet is een sterk beschermende steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Malachiet

Malachiet deze steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten.

koraal

Rust – ontspanning – Emotionele balans

Koraal werkt rustgevend en ontspannend. Het brengt de emoties in evenwicht en geeft een sereen gevoel. Het versterkt de intuïtie, verbeeldingen en visualisaties. Fysiek werkt het bloedstelpend, stimuleert het de bloedcirculatie en versterkt het de bloedcellen.

Larvikiet Bescherming – Aarding – Reiniging

Larvikiet werkt beschermend, reinigend en aardend omdat het een sterke verbinding met de aarde maakt. Larvikiet beschermt tegen negatieve energie en voert het af de aarde in en reinigt hierdoor het energielichaam. De steen maakt geduldig, kalmeert, werkt inzichtgevend en helpt om weloverwogen, rationele beslissingen te nemen.

maansteen Gevoel – Liefde – vruchtbaarheid

Maansteen is een uiterst spirituele steen. Van oudser werd deze steen in verband gebracht met goden en godinnen. Deze steen wordt al eeuwen in verband gebracht met vruchtbaarheid en is de steen bij uitstek om toe te passen als er sprake is van hormonale onvruchtbaarheid.

Maansteen heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Daarbij is het een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan de steen nuttig zijn. Fysiek werkt ze ontgiftend en activeert daarnaast de pijnappelklier en zorgt ze voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen en Weegschaal, Steenbok, Vissen

Onyx

Onyx is een belangrijke beschermsteen en heeft een positieve werking op de huid, haren en nagels. Onyx is een fijne kalmerende steen en helpt als je teveel piekert en maalt. Laat negatieve gedachten en boosheid verdwijnen.

Regenboog fluoriet

Regenboog fluoriet brengt de edelsteen regenboog fluoriet evenwicht in lichaam, geest en ziel. Daarnaast helpt de steen voor een gezonde dosis zelfvertrouwen. Regenboog fluoriet brengt structuur in het leven.

De edelsteen bevordert concentratie bij studie. De perfecte steen om cadeau te doen of zelf te dragen dus. De regenboog fluoriet steen beschermt tegen en helpt bij angstgevoelens.

De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. De steen is goed voor de botten en tanden. Daarnaastgeeft de steen verlichting pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen.

Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen, Steenbok, Vissen en Waterman.

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een activerende steen die sterk in werkt op het hart. Het maakt je vrolijk, levendig, liefdevol, spontaan, enthousiast, positief en creatief. Ook maakt het je inventief en stimuleert hartstocht. Het is het een goede steen voor neerslachtigheid en onderdrukte gevoelens.

Rookkwarts

Bescherming – Aarding – Ontspanning. Rookkwarts is bij uitstek een goede steen bij stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepten. Maar ook bij geestelijke (veer) kracht en geeft helderheid. Rookkwarts heeft een positieve werking bij dwangmatige, malende gedachten, piekeren, angst (faalangst), nachtmerries en depressie.

Rozenkwarts Liefde – Rust – Kalmerend

Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.

Sterrenbeeld Rozenkwarts – Stier & Weegschaal

Seleniet rust – zelfvertrouwen

Seleniet is de engelensteen bij uitstek. De hoge vibratie van deze witte steen brengt oneindige liefde, heling en transformatie. Seleniet helpt bij het vergaren van inzicht en de beslissing die daar veelal op- volgt. Het maakt het onderbewustzijn inzichtelijk en laat verborgen niveaus naar de oppervlakte komen. Helpt positief te denken en zorgt dat trauma’s getransformeerd worden. Helpt bij stress en neemt irritatie door vermoeidheid weg.

Sterrenbeeld Seleniet – Stier & Vissen.

Serpentijn

Serpentijn heeft een reinigende en ontgiftende werking. Serpentijn brengt balans in lichaam en geest. Daarnaast helpt het negatieve energie en straling buiten te houden. Ook werkt de steen kalmerend bij nervositeit, spanningen, stress en zorgt voor innerlijke rust.

Sodaliet Inzicht – Trouw zijn aan jezelf – Vertrouwen

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Ook helpt het beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzicht gevende meditatie.

Sterrenbeeld Sodaliet – Boogschutter

Tijgeroog

Zelfvertrouwen – Doorzettingsvermogen – Geluk. Tijgeroog trekt voorspoed, geluk en succes aan. Het heeft de eigenschap (zelf) vertrouwen aan te trekken, zelfinzicht, moed en doorzettingsvermogen. Maar ook optimisme en een gevoel van eigenwaarde. De steen maakt creatief en productief. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Toermalijn

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer fijne steen om te gebruiken als bescherming tegen verschillende vormen van negatieve energie en straling.  Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.

Sterrenbeeld Toermalijn – Weegschaal, Schorpioen & Steenbok

Turkoois

Edelsteen Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het  brengt evenwicht, turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het steentje heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.

Unakiet

Unakiet Edelsteen het werkt aardend, kalmerend en inzichtgevend. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is. De steen absorbeert elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van een mobiele telefoon, computer of tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt. Fysiek stimuleert Unakiet het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het lichamelijk herstel na een ziekte of verwonding. Unakiet stimuleert de haargroei. Ook heeft het een positieve invloed op het uithoudingsvermogen, immuunsysteem en de weerstand.

Watermelon

Watermelon edelsteen activeert positieve energie in je hart. Wanneer je de steen bij je draagt, maakt het je vrij van negatieve energie en negatieve innerlijke gedachten. Het moedigt plezier aan en laat je blij en gelukkig voelen. De steen zal je ten alle tijden naar de weg leiden die je geluk brengt. Het geeft vernieuwing in je gevoelens binnenin het lichamelijke energieveld. Deze energie is perfect geschikt om de huidige levensomstandigheden te helpen verbeteren of te veranderen.

Zoetwater parel

De zachte en zuiverende energie van parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel.

Zonnesteen

Zonnesteen stimuleert levensvreugde, zelfvertrouwen werkt stemming verbeterend. Daarnaast stimuleert het eigenwaarde, optimisme, daadkracht  een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Ook werkt de steen doeltreffende tegen alle vormen van depressie.

De edelsteen laat zijn drager de zonnige kant zien. Hij werkt humeurverbeterend en stimuleert pure vreugde, optimisme, eigenwaarde, daadkrachtig optreden, zelfvertrouwen, een positieve instelling en een goed humeur. De perfecte steen om cadeau te doen of zelf te dragen dus.

Door deze krachtige eigenschappen is de zonnesteen ook uitermate geschikt tegen alle vormen van depressie, met name winterdipjes verdwijnen als sneeuw voor de zonnesteen.