Edelstenen

Hier vind je een overzicht van de werking van Edelstenen.

Label Lique werkt graag met Edelstenen om de mooie uitstraling en kleuren. De Edelstenen zijn onderling eindeloos te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ketting, of als bedel aan je armband.

Agaat Emotionele balans – Bescherming – Ondersteuning en emotionele balans

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, zorgt voor een veilig gevoel en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie.  Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling. Door de beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen. Omdat het de groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. De energie van agaat is zacht en rustig.

Amazoniet – Balans en bescherming tegen straling en schadelijke invloeden.

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie. Ook werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw.

Amethist Ontspannend – Inzicht – Innerlijke rust

Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Ook maakt het je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plekje te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.

Aardbeienkwarts

Aardbeienkwarts heeft een positieve werking op het hart en het hart chakra. Het helpt je liefde geven en ontvangen, om van kleine dingen te genieten en maakt je vrolijk. Het kan daarom een goede steen zijn om je te sterken in periodes met veel stress en spanningen en bij neerslachtige gevoelens. Aardbeienkwarts kan ook gebruikt worden om affirmaties en positief denken te bekrachtigen.

Aventurijn

Bescherming – Ontspanning – Gevoel van welzijn

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van geluk en welvaart. De steen trekt vooruitgang aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert verdraagzaamheid, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, vasthoudendheid, waarneming en stimuleerd creativiteit.

Carneool Aardend – Motiverend – Zelfvertrouwen

Carneool werkt activerend, aardend, en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft je zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies en verwarring. Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede.  Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Citrien
Citrien werkt beschermend, opbeurend, en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden. Citrien stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Ook kan Citrien je helpen om doelen te stellen en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen. Fysiek werkt Citrien zuiverend, verwarmend en activerend.

Goldstone/ goudsteen

Goudsteen geeft je kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag en nieren.

Granaat

Granaat is de perfecte steen waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang.

Hematiet

Hematiet werkt beschermend, aardend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede en neusbloedingen. Ook werkt Hematiet bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, rijkdom en succes aan. De Jade steen helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen. Het  leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan.

Picture Jaspis/ Landschapjaspis

Jaspis werkt beschermend en aardend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.

Labradoriet

Labradoriet is een sterk beschermende steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Malachiet

Malachiet deze steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten.

koraal

Rust – ontspanning – Emotionele balans

Larvikiet Bescherming – Aarding – Reiniging

Larvikiet werkt beschermend, reinigend en aardend omdat het een sterke verbinding met de aarde maakt. Larvikiet beschermt tegen negatieve energie en voert het af de aarde in en reinigt hierdoor het energielichaam. De steen maakt geduldig, kalmeert, werkt inzichtgevend en helpt om weloverwogen, rationele beslissingen te nemen.

maansteen Gevoel – Liefde – vruchtbaarheid

Maansteen heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Daarbij is het een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding.

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een activerende steen die sterk in werkt op het hart. Het maakt je vrolijk, levendig, liefdevol, spontaan, enthousiast, positief en creatief. Ook maakt het je inventief en stimuleert hartstocht. Het is het een goede steen voor neerslachtigheid en onderdrukte gevoelens.

Rookkwarts

Bescherming – Aarding – Ontspanning. Rookkwarts is bij uitstek een goede steen bij stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepten. Maar ook bij geestelijke (veer) kracht en geeft helderheid. Rookkwarts heeft een positieve werking bij dwangmatige, malende gedachten, piekeren, angst (faalangst), nachtmerries en depressie.

Rozenkwarts Liefde – Rust – Kalmerend

Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.

Sodaliet Inzicht – Trouw zijn aan jezelf – Vertrouwen

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Ook helpt het beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie.

Tijgeroog

Zelfvertrouwen – Doorzettingsvermogen – Geluk. Tijgeroog trekt voorspoed, geluk en succes aan. Het heeft de eigenschap (zelf) vertrouwen aan te trekken, zelfinzicht, moed en doorzettingsvermogen. Maar ook optimisme en een gevoel van eigenwaarde. De steen maakt creatief en productief. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Turkoois

Edelsteen Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het  brengt evenwicht, turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het steentje heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.

Unakiet

Unakiet Edelsteen het werkt aardend, kalmerend en inzichtgevend. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is. De steen absorbeert elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van een mobiele telefoon, computer of tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt. Fysiek stimuleert Unakiet het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het lichamelijk herstel na een ziekte of verwonding. Unakiet stimuleert de haargroei. Ook heeft het een positieve invloed op het uithoudingsvermogen, immuunsysteem en de weerstand.

Watermelon

Watermelon edelsteen activeert positieve energie in je hart. Wanneer je de steen bij je draagt, maakt het je vrij van negatieve energie en negatieve innerlijke gedachten. Het moedigt plezier aan en laat je blij en gelukkig voelen. De steen zal je ten alle tijden naar de weg leiden die je geluk brengt. Het geeft vernieuwing in je gevoelens binnenin het lichamelijke energieveld. Deze energie is perfect geschikt om de huidige levensomstandigheden te helpen verbeteren of te veranderen.

Zonnesteen

Zonnesteen stimuleert levensvreugde, zelfvertrouwen werkt stemming verbeterend. Daarnaast stimuleert het eigenwaarde, optimisme, daadkracht  een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Ook werkt de steen doeltreffende tegen alle vormen van depressie.