Edelstenen

Hier vind je een overzicht van de werking van Edelstenen.

Label Lique werkt graag met Edelstenen om de mooie uitstraling en kleuren. De Edelstenen zijn onderling eindeloos te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ketting, of als bedel aan je armband.

Agaat Emotionele balans – Bescherming – Ondersteuning en emotionele balans

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, zorgt voor een veilig gevoel en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie.  Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling. Door de beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen. Omdat het de groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. De energie van agaat is zacht en rustig.

Amethist Ontspannend – Inzicht – Innerlijke rust

Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Ook maakt het je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plekje te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.

Aventurijn

Bescherming – Ontspanning – Gevoel van welzijn

Carneool Aardend – Motiverend – Zelfvertrouwen

Carneool werkt activerend, aardend, en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft je zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies en verwarring. Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede.  Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, rijkdom en succes aan. De Jade steen helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen. Het  leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan.

Japis

Japis geeft kracht, energie en moed. Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie.

Labradoriet

Labradoriet is een sterk beschermende steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Rozenkwarts Liefde – Rust – Kalmerend

Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.

Sodaliet Inzicht – Trouw zijn aan jezelf – Vertrouwen

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Ook helpt het beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie.

koraal

Rust – ontspanning – Emotionele balans

Larvikiet Bescherming – Aarding – Reiniging

Larvikiet werkt beschermend, reinigend en aardend omdat het een sterke verbinding met de aarde maakt. Larvikiet beschermt tegen negatieve energie en voert het af de aarde in en reinigt hierdoor het energielichaam. De steen maakt geduldig, kalmeert, werkt inzichtgevend en helpt om weloverwogen, rationele beslissingen te nemen.

maansteen

Gevoel – Liefde – vruchtbaarheid

Rookkwarts

Bescherming – Aarding – Ontspanning. Rookkwarts is bij uitstek een goede steen bij stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepten. Maar ook bij geestelijke (veer) kracht en geeft helderheid. Rookkwarts heeft een positieve werking bij dwangmatige, malende gedachten, piekeren, angst (faalangst), nachtmerries en depressie.

Tijgeroog

Zelfvertrouwen – Doorzettingsvermogen – Geluk. Tijgeroog trekt voorspoed, geluk en succes aan. Het heeft de eigenschap (zelf) vertrouwen aan te trekken, zelfinzicht, moed en doorzettingsvermogen. Maar ook optimisme en een gevoel van eigenwaarde. De steen maakt creatief en productief. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Turkoois

Edelsteen Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het  brengt evenwicht, turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het steentje heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.

Unakiet

Unakiet Edelsteen het werkt aardend, kalmerend en inzichtgevend. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is. De steen absorbeert elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van een mobiele telefoon, computer of tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt. Fysiek stimuleert Unakiet het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het lichamelijk herstel na een ziekte of verwonding. Unakiet stimuleert de haargroei. Ook heeft het een positieve invloed op het uithoudingsvermogen, immuunsysteem en de weerstand.